Φτιάξτε σήμερα αυτούς τους λαχταριστούς, μπαχαράτους κεφτέδες μας, συνοδευόμενους από τραγανές, χρυσαφένιες πατάτες τηγανητές.
Κεφτεδάρες μπαχαράτοι με Πατάτες Τηγανητές
Υλικά
για τους Κεφτέδες:
500 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο (μοσχάρι και χοιρινό)
1 φέτα ψωμί, μουλιασμένη σε νερό και στυμμένη
1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1/4 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1 αυγό
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά, για λίγη περισσότερη ένταση)
για τις Πατάτες:
4-5 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε στικς
Αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Κεφτέδες:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες μέχρι να ενωθούν καλά.
Πλάστε το μείγμα σε κεφτεδάκια στο μέγεθος που προτιμάτε.
Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίστε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και να ψηθούν καλά εσωτερικά.
Αφαιρέστε τους κεφτέδες από το τηγάνι και τοποθετήστε τους σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
Σερβίρετε τους κεφτέδες ζεστούς μαζί με τις τηγανητές πατάτες.
Μπορείτε να συνοδεύσετε με μια δροσερή σαλάτα ή γιαούρτι.
Τα υλικά της Συνταγής είναι της κας Βέρα Τσιντζόγλου Μπαχάρι και κανέλα.
Άγιος Παΐσιος ο Αγειορίτης: Τι συμβαίνει στον τάφο του στη Σουρωτή
Κάθε μέρα περνάνε από έξω χιλιάδες Αθηναίοι, κανείς δεν ξέρει όμως τίνος σπίτι είναι – Αυτό είναι το πατρικό του Καζαντζίδη, έτσι είναι σήμερα
Γερόντισσα Ειρήνη: Η τουρίστρια που έγινε μοναχή και θεραπεúει ανθρώπους με κατάθλıψη
Θλίψη στον ελληνικό καλλιτεχνικό κόσμο – Πέθανε ο..