Η βάση για τη δημιουργία λειτουργικών τροφίμων κατά της οστεοπόρωσης
Το τσάι του βουνού έχει πολλαπλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία, ενώ είναι το βότανο που προλαμβάνει την οστεοπόρωση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ερευνητές από το εργαστήριο βιολογικής χημείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, εκχυλίσματα από το τσάι της Εύβοιας και το τσάι του Μαλεβού ενδέχεται να αποτελέσουν μελλοντικά τη βάση για τη δημιουργία λειτουργικών τροφίμων κατά της οστεοπόρωσης.
Αρκετά χρόνια αργότερα, η ερευνητική ομάδα της καθηγήτριας Ισμήνης Δοντά δείχνει ότι εκχύλισμα του τσαγιού της Εύβοιας έχει οστεοπροστατευτικές επιδράσεις, έτσι όπως τουλάχιστον διαφαίνεται σε πειραματόζωα.
Η ανάγκη για τη διεξαγωγή και άλλων μελετών, προκειμένου να υπάρξουν πιο ασφαλή και αποδοτικά για τον ανθρώπινο οργανισμό αποτελέσματα, είναι σαφέστατα δεδομένη.
Εξαιρετικό είτε ως αφέψημα, είτε ως έγχυμα
Και ως αφέψημα (όπου ρίχνουμε το τσάι σε νερό και το αφήνουμε να βράσει) και ως έγχυμα (όπου ρίχνουμε το τσάι σε νερό που μόλις έβρασε, αποσύροντάς το όμως από την πηγή θερμότητας και αφήνοντάς το για μερικά λεπτά), είναι εξαιρετικό.
Πάντως, ο καθηγητής J. Pahnke το προτείνει ως αφέψημα, αφού συχνά κατά την παρασκευή του χρησιμοποιούμε και σκληρά τμήματα του φυτού, των οποίων τα πολύτιμα συστατικά παίρνουμε καλύτερα όταν παρασκευάζουμε αφέψημα.
Το ēthos επιστρέφει στη Γλυφάδα: Το reopening που αλλάζει τους κανόνες της γαστρονομίας!
Νέα Επίσκεψη της Νέας Ακρόπολης στο Καταφύγιο Σωκράτης: Εθελοντισμός με Συνέπεια και Καρδιά
Μια τσάντα γεμάτη αγάπη: Το Molly.gr στο πλευρό του Κέντρου ΑμεΑ Ευθύμειο στην Κόρινθο
Όλn n Ελλάδα εivαι Σoκαpισμέvn: Aυτό έκαvε η γυvαiκα μόλις «πέταξε» την 4χροvn από το καροτσάκι στο Παλαιό Φάληρο