Συνταγή

Το καλύτερο ζυμωτό ψωμάκι

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ Εβαλα δύο κιλά αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ έριξα ένα φακελάκι μαγιά και λίγο όχι δύο ολόκληρα δύο κουταλάκια αλάτι και τα ανακάτεψα καλά.
Το καλύτερο ζυμωτό ψωμάκι

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εβαλα δύο κιλά αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ έριξα ένα φακελάκι μαγιά και λίγο όχι δύο ολόκληρα δύο κουταλάκια αλάτι και τα ανακάτεψα καλά.

Μετά ξεκίνησα από τη μέσα κάνοντας μια λακκούβα μικρή να ρίχνω χλιαρό νερό και να ζυμώνω μέχρι να έχω ζύμη αρκετά μαλακή αλλά να μη κολλήσει στο χέρι.

Το ζύμωσα αρκετά είναι αλήθεια, το έβαλα σε μια σακούλα το μπολ και μια πετσέτα και το άφησα να γίνει διπλάσιο η ζύμη.

Βάζω τη γάστρα να κάψει για δέκα λεπτά και μετά χώρισα καρβέλια αλεύρι και χαράζω όπως θέλω, μέσα στη γάστρα με το καπάκι για 50 λεπτά και δέκα λεπτά με το φούρνο κλειστό.

Προτεινόμενο Άρθρο Όλn n Ελλάδα εivαι Σoκαpισμέvn: Aυτό έκαvε η γυvαiκα μόλις «πέταξε» την 4χροvn από το καροτσάκι στο Παλαιό Φάληρο Όλn n Ελλάδα εivαι Σoκαpισμέvn: Aυτό έκαvε η γυvαiκα μόλις «πέταξε» την 4χροvn από το καροτσάκι στο Παλαιό Φάληρο

Προσοχή με τη γάστρα και το καπάκι γιατί καίνε.

Τελευταία Νέα