ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εβαλα δύο κιλά αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ έριξα ένα φακελάκι μαγιά και λίγο όχι δύο ολόκληρα δύο κουταλάκια αλάτι και τα ανακάτεψα καλά.
Μετά ξεκίνησα από τη μέσα κάνοντας μια λακκούβα μικρή να ρίχνω χλιαρό νερό και να ζυμώνω μέχρι να έχω ζύμη αρκετά μαλακή αλλά να μη κολλήσει στο χέρι.
Το ζύμωσα αρκετά είναι αλήθεια, το έβαλα σε μια σακούλα το μπολ και μια πετσέτα και το άφησα να γίνει διπλάσιο η ζύμη.
Βάζω τη γάστρα να κάψει για δέκα λεπτά και μετά χώρισα καρβέλια αλεύρι και χαράζω όπως θέλω, μέσα στη γάστρα με το καπάκι για 50 λεπτά και δέκα λεπτά με το φούρνο κλειστό.
Προσοχή με τη γάστρα και το καπάκι γιατί καίνε.
Η γιαγιά μου μού έμαθε αυτό το κóλπο για να ξεφορτωθώ τα υπολείμματα βρωμιάς από την ψησταριά σε 4 λεπτά με 0 κόπο. Δείτε πώς λειτουργεί.
«Συγγνώμη που δεν κατάφερα να σε σώσω»: Ο άνδρας που πήδηξε στον Άραχθο για τα δύο παιδιά έστειλε στεφάνι στην κηδεία του 14χρονου
Πύραυλοι έπεσαν σε καταφύγια που μένουν Έλληνες στο Ισραήλ- Ώρες αγωνίας για τους τραγουδιστές μας
Απίστευτη γκάφα παίκτη στον Τροχό της Τύχης: Είπε την λέξη, αλλά δεν το έλυσε ο παίκτης, θα το έλυναν 9 στους 10