Πατατούλες ζουμερές γευστικές με κεφτεδάκια στο φούρνο!!!😋😋
Υλικά
Για τις πατάτες:
10 πατάτες πλυμένες – κομμένες,
1 ποτήρι ελαιόλαδο,
αλάτι
μαυροπίπερο – κοκκινοπίπερο,
ρίγανη,
1 κουταλιά πελτέ.
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε στο ταψί ή το πυρέξ τις πατάτες.
Στη συνέχεια,ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι,το μαυροπίπερο,την ρίγανη,το κόκκινο πιπέρι και το πελτέ, αραιωμένο με ένα ποτήρι ζεστό νερό.
Κεφτέδες:
Βάζουμε στο μπολ 1 κιλό κιμά ανάμικτο (χοιρινό – μοσχάρι),το αλάτι,το μαυροπίπερο,
μια κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο,μια κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο,5 ξερά κρεμμύδια τριμμένα,2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο,
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο,2 ώριμες
ντομάτες τριμμένες,λίγο ελαιόλαδο και τα ζυμωνούμε!
Έπειτα, βάζουμε τις κεφτέδες πάνω στις πατάτες και κλείνουμε καλά με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο χαμηλό μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες!
Στην συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο!
Παίρνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε μέσα ελαιόλαδο και έπειτα τοποθετούμε στην σειρά τα κεφτεδάκια!
Τα ψήνουμε στο δυνατό να πάρουν χρώμα!
Τέλος,τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες και στον φούρνο ξανά για 15 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!😍😍
Το ēthos επιστρέφει στη Γλυφάδα: Το reopening που αλλάζει τους κανόνες της γαστρονομίας!
Νέα Επίσκεψη της Νέας Ακρόπολης στο Καταφύγιο Σωκράτης: Εθελοντισμός με Συνέπεια και Καρδιά
Μια τσάντα γεμάτη αγάπη: Το Molly.gr στο πλευρό του Κέντρου ΑμεΑ Ευθύμειο στην Κόρινθο
Όλn n Ελλάδα εivαι Σoκαpισμέvn: Aυτό έκαvε η γυvαiκα μόλις «πέταξε» την 4χροvn από το καροτσάκι στο Παλαιό Φάληρο