Συνταγή για Πασχαλινό κατσικάκι, σιγοψημένο στο φούρνο με τραγανή κρούστα και ζουμερό κρέας για το Πασχαλινό τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα.
Συνταγή για το πιο νόστιμο και τρυφερό κατσικάκι στο φούρνο για την Κυριακή του Πάσχα. Κατσικάκι σιγοψημένο στο φούρνο με μπαχαρικά και πατάτες φούρνου, με τραγανή κρούστα και τρυφερό ζουμερό κρέας. Δε θα μείνει ούτε κοκαλάκι το φετινό Πάσχα.
Υλικά
-κατσικί 1 κιλό σε κομμάτια
-αλατι Κατά βούληση
-πιπέρι Κατά βούληση
-ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
-μουσταρδα 2-3 κουταλιές της σούπας
-σκορδο 2 σκελίδες
-ελαιολαδο 1/2 ποτηράκι του κρασιού
-λεμονι Χυμός από 2
Για τις πατάτες
-πατατες 3-4 μεγάλες
-αλατι Κατά βούληση
-πιπέρι Κατά βούληση
-ρίγανη 1 πρέζα
-μουσταρδα 1 κουταλιά της σούπας
Το Πάσχα πλησιάζει και, όπως κάθε χρόνο, το παραδοσιακό πασχαλινό κατσικάκι είναι η καρδιά του γιορτινού τραπεζιού. Στην κουζίνα μας, η συνταγή για το Πασχαλινό Κατσικάκι στο Φούρνο παραμένει μια γεύση που περνάει από γενιά σε γενιά, γεμάτη από ιστορίες, αγάπη και αρώματα που θυμίζουν το σπίτι και την οικογένεια.
Η καλύτερη συνταγή για Πασχαλινό κατσικάκι στο φούρνο
Φέτος, προτείνουμε την καλύτερη εκδοχή αυτής της αγαπημένης συνταγής για να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο, τρυφερό και ζουμερό κατσικάκι, ψημένο με φρέσκα μυρωδικά, σκόρδο, και μια μοναδική μαρινάδα που θα το απογειώσει. Το αργό του ψήσιμο στον φούρνο θα χαρίσει μια κρούστα τραγανή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την καλύτερη συνταγή για Πασχαλινό κατσικάκι στο φούρνο για το 2025:
Η καλύτερη συνταγή για Πασχαλινό κατσικάκι στο φούρνο για το 2025
Εκτέλεση
Παίρνουμε το κρέας και το μαρινάρουμε με το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, την μουστάρδα και το σκόρδο σε φετάκια. Κάνουμε καλό μασάζ και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 1 ώρα στο ψυγείο.
Κατσικάκι γεμιστό με πατάτες στο φούρνο, λουκούμι!
Έπειτα το βάζουμε στο ταψί. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και προσθέτουμε και σε αυτές αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μουστάρδα. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και σιγοψήνουμε στις αντιστάσεις, για περίπου 3-3μιση ώρες.
Tips
Δεν βάλαμε νερό.
Η καλύτερη συνταγή για Πασχαλινό κατσικάκι στο φούρνο για το 2025
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
Το ēthos επιστρέφει στη Γλυφάδα: Το reopening που αλλάζει τους κανόνες της γαστρονομίας!
Νέα Επίσκεψη της Νέας Ακρόπολης στο Καταφύγιο Σωκράτης: Εθελοντισμός με Συνέπεια και Καρδιά
Μια τσάντα γεμάτη αγάπη: Το Molly.gr στο πλευρό του Κέντρου ΑμεΑ Ευθύμειο στην Κόρινθο
Όλn n Ελλάδα εivαι Σoκαpισμέvn: Aυτό έκαvε η γυvαiκα μόλις «πέταξε» την 4χροvn από το καροτσάκι στο Παλαιό Φάληρο