Lifestyle

Κρεμώδες, τραγανό και τρυφερό, φυλάξτε τη συνταγή, δεν μπορείτε να χάσετε αυτό το καταπληκτικό κέικ 😍

♥️ Κρεμώδες, τραγανό και τρυφερό, φυλάξτε τη συνταγή, δεν μπορείτε να χάσετε αυτό το καταπληκτικό κέικ 😍 Η συνταγή είναι εδώ 👇👇 Υλικά: 1 φλιτζάνι αλεύρι 1/2…
Κρεμώδες, τραγανό και τρυφερό, φυλάξτε τη συνταγή, δεν μπορείτε να χάσετε αυτό το καταπληκτικό κέικ 😍

♥️ Κρεμώδες, τραγανό και τρυφερό, φυλάξτε τη συνταγή, δεν μπορείτε να χάσετε αυτό το καταπληκτικό κέικ 😍

Η συνταγή είναι εδώ 👇👇

Υλικά:

1 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Μια πρέζα αλάτι

Φρούτα (π.χ. σμέουρα, μύρτιλλα) ή ξηροί καρποί (προαιρετικά)
Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση (προαιρετικά)

Τρόπος παρασκευής:
Ανακατέψτε τα ξηρά υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Ανακατέψτε τα υγρά υλικά: Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το λάδι, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας.

Προτεινόμενο Άρθρο Μία Νύχτα Μόνο: Η αποκάλυψη της Αρετής συγκινεί βαθιά τον Οδυσσέα Μία Νύχτα Μόνο: Η αποκάλυψη της Αρετής συγκινεί βαθιά τον Οδυσσέα

Συνδυάστε τα πάντα: Ρίξτε τα υγρά υλικά πάνω από τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να πετύχετε ένα λείο μείγμα. Προσθέστε φρούτα ή ξηρούς καρπούς, αν θέλετε.

Προετοιμασία του ταψιού: Ρίξτε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήσιμο: Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι το κέικ να ροδίσει και να ψηθεί καλά (δοκιμάστε με μια οδοντογλυφίδα).

Σερβίρισμα: Μόλις κρυώσει, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε!

Γλυκό Ταψιού με Αμύγδαλα, Ρικότα & Κανέλα

Τελευταία Νέα