♥️ Κρεμώδες, τραγανό και τρυφερό, φυλάξτε τη συνταγή, δεν μπορείτε να χάσετε αυτό το καταπληκτικό κέικ 😍
Η συνταγή είναι εδώ 👇👇
Υλικά:
1 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι
Φρούτα (π.χ. σμέουρα, μύρτιλλα) ή ξηροί καρποί (προαιρετικά)
Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση (προαιρετικά)
Τρόπος παρασκευής:
Ανακατέψτε τα ξηρά υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ανακατέψτε τα υγρά υλικά: Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το λάδι, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
Συνδυάστε τα πάντα: Ρίξτε τα υγρά υλικά πάνω από τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να πετύχετε ένα λείο μείγμα. Προσθέστε φρούτα ή ξηρούς καρπούς, αν θέλετε.
Προετοιμασία του ταψιού: Ρίξτε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήσιμο: Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι το κέικ να ροδίσει και να ψηθεί καλά (δοκιμάστε με μια οδοντογλυφίδα).
Σερβίρισμα: Μόλις κρυώσει, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε!
Γλυκό Ταψιού με Αμύγδαλα, Ρικότα & Κανέλα
Θρήνος για τον 43χρονο Μιχάλη που αγνοούνταν – Βρέθηκε νεκρός
Δημήτρης Σούρας: «Το τέλος αναπόφευκτο, μην το φοβηθείς» -Τι έγραφε για τον θάνατο
Γιώργος Μαζωνάκης: Δείτε το εντυπωσιακό σπίτι του – Σύγχρονη αρχιτεκτονική και αντικείμενα από τα ταξίδια του
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί πασίγνωστο σνακ που τρώνε πολλά παιδιά