Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά!
Η συνταγή της αείμνηστης Βέφας Αλεξιάδου
Αν ανήκεις σε εκείνους που προτιμούν να φτιάχνουν μόνοι τους τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, η αείμνηστη τηλεμαγείρισσα, Βέφα Αλεξιάδου, μας είχε αφήσει… διαθήκη!
Η Βέφα Αλεξιάδου λοιπόν είχε γράψει στο παρελθόν:
“Σημα κατατεθεν της χριστουγεννιατικης κουζινας τα μαλομακαρονα! Κομμενα σε καρδουλες, δηλωνουν την αγαπη με την οποια προσφερονται! Απο την κουζινα μου στην κουζινα σας φιλες και φιλοι μου!
Λιγα μυστικα για πληρη επιτυχια
Καθολου ζυμωμα! Ανακατεμα με το κουταλι ωσπου να ενωθουν τα υγρα με το αλευρι!
Το φυλλο ζυμης 1 εκ. Κοβουμε με κουπ-πατ.
Ψησιμο ωσπου να παρουν βαθυ καστανο χρωμα.
Το σιροπι, αφου μαζευτει προς τα ακρα ο αφρος, μονο 5 λεπτα βρασιμο.
Το σιροπι βραστο το ριχνουμε μολις τα βγαλουμε απο το φουρνο.
2 ωρες μετα, οταν σχεδον εχουν πιει ολο το σιροπι τα γυριζουμε τα πανω κατω, και τα αφηνουμε ετσι ως την επομενη μερα.
Τα καρυδια οχι σκονη. Ελαφρα χοντροκομμενα.Παιρνουμε τα μελομακαρονα ενα ενα τα γυριζουμε, κι οπως ειναι μελωμενη η επιφανεια τα πασπαλιζουμε με μια κουταλια καρυδια.
Το πιο σημαντικο! Σωστο μετρημα των υλικων!
Δείτε το βίντεο:
Το ēthos επιστρέφει στη Γλυφάδα: Το reopening που αλλάζει τους κανόνες της γαστρονομίας!
Νέα Επίσκεψη της Νέας Ακρόπολης στο Καταφύγιο Σωκράτης: Εθελοντισμός με Συνέπεια και Καρδιά
Μια τσάντα γεμάτη αγάπη: Το Molly.gr στο πλευρό του Κέντρου ΑμεΑ Ευθύμειο στην Κόρινθο
Όλn n Ελλάδα εivαι Σoκαpισμέvn: Aυτό έκαvε η γυvαiκα μόλις «πέταξε» την 4χροvn από το καροτσάκι στο Παλαιό Φάληρο