Lifestyle

Αφράτο κέικ με βελούδινη σπιτική κρέμα πατισερί στη μέση, σαν τούρτα.

Συνταγή για αφράτο κέικ με βελούδινη σπιτική κρέμα πατισερί στη μέση, σαν τούρτα. Είναι ένα σοκολασμένο κέικ που διατηρεί τις ισορροπίες με την κρέμα βανίλια…
Αφράτο κέικ με βελούδινη σπιτική κρέμα πατισερί στη μέση, σαν τούρτα.

Συνταγή για αφράτο κέικ με βελούδινη σπιτική κρέμα πατισερί στη μέση, σαν τούρτα.

Είναι ένα σοκολασμένο κέικ που διατηρεί τις ισορροπίες με την κρέμα βανίλια και μπορείτε να το φτιάξετε για τις γιορτές και τα γενέθλια του σπιτιού, για δώρο αλλά και για τις υπογλυκαιμίες μας.

Υλικά
Γάλα φρέσκο 500 ml
ζαχαρη 100 γραμμάρια
αυγα 1
κορν φλαουρ 60 γραμμάρια
βουτυρο 50 γραμμάρια
βανίλια 1 κάψουλα

Για το κέικ
αυγα 4
ζαχαρη 120 γραμμάρια
σπορέλαιο 75 ml
Γάλα φρέσκο 150 ml
αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γραμμάρια
κακαο 30 γραμμάρια
μπέικιν πάουντερ 8 γραμμάρια
βανίλια 1 κάψουλα
αλατι 1 τσιμπιά

Για το γλάσο σοκολάτας
κουβερτουρα 100 γραμμάρια
καρυδια 50 γραμμάρια καβουρδισμένα
σπορέλαιο 3 κουταλάκια του γλυκού

Προτεινόμενο Άρθρο Βασιλιάδες της ακαταστασίας: Ποια είναι τα 3 πιο ανοργάνωτα ζώδια Βασιλιάδες της ακαταστασίας: Ποια είναι τα 3 πιο ανοργάνωτα ζώδια

Εκτέλεση για την κρέμα πατισερί στο κέικ τούρτα βεζούβιος
Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μία κατσαρόλα εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, την ζάχαρη, το αυγό χτυπημένο, το κορν φλάουρ, το βούτυρο και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά να βράσει και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σκεπάζουμε την κρέμα με διάφανη μεμβράνη που να την ακουμπάει για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε στην άκρη
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Έπειτα προσθέτουμε το σπορέλαιο, το φρέσκο γάλα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα στρογγυλή και αποσπώμενη και στη μέση βάζουμε την κρέμα πατισερί. Ψήνουμε μαζί με το μείγμα για κέικ και την κρέμα, στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30-35 λεπτά, στις αντιστάσεις. Μόλις ψηθεί το κέικ το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Μόλις κρυώσει καλά λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε εκτός φωτιά με το σπορέλαιο για να γυαλίσει. Προσθέτουμε και τα καβουρδισμένα καρύδια, ανακατεύουμε και περιχύνουμε το κρύο κέικ.

Συνταγή φωτό εκτέλεση Από την αγαπημένη Olha Pazyuk

Αφράτο κέικ με βελούδινη σπιτική κρέμα πατισερί στη μέση, σαν τούρτα.

Τελευταία Νέα