Γαστρονομία και μουσική συναντιούνται σήμερα στη Βαρβάκειο, η οποία γίνεται ο εναρκτήριος τόπος της εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας που οργανώνει για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα και άλλες πόλεις, η Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο.
Συμμετέχουν σπουδαίοι Γάλλοι και Έλληνες σεφ που μοιράζονται την τεχνογνωσία τους δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να δοκιμάσουν τις δημιουργίες τους.
«Ξεκινάμε μία εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία από Γαλλική Πρεσβεία. Ευχαριστούμε την Γαλλία ευχαριστούμε την πρέσβειρά μας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, που επισκέφτηκε τη Βαρβάκειο Αγορά.
Για δεύτερη χρονιά η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνουν μια εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας από τις 16 έως τις 21 Μαρτίου 2025 με σκοπό να αναδείξουν και να ενισχύσουν τους γαστρονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα.
Σπουδαίοι Γάλλοι σεφ και βραβευμένοι τεχνίτες meilleurs ouvriers de France (MOF) θα προσκληθούν και θα συμμετάσχουν σε μια σειρά εκδηλώσεων, για να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους, να αναδείξουν προϊόντα και να προωθήσουν εστιατόρια με επιρροές από τη γαλλική γαστρονομία, στην Αθήνα και σε ολόκληρη τη χώρα. Θα διοργανωθούν πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις, δράσεις έμπρακτης αλληλεγγύης, καθώς και βραδιές γευσιγνωσίας γύρω από νέα γαλλικά προϊόντα.
Η γιαγιά μου μού έμαθε αυτό το κóλπο για να ξεφορτωθώ τα υπολείμματα βρωμιάς από την ψησταριά σε 4 λεπτά με 0 κόπο. Δείτε πώς λειτουργεί.
«Συγγνώμη που δεν κατάφερα να σε σώσω»: Ο άνδρας που πήδηξε στον Άραχθο για τα δύο παιδιά έστειλε στεφάνι στην κηδεία του 14χρονου
Πύραυλοι έπεσαν σε καταφύγια που μένουν Έλληνες στο Ισραήλ- Ώρες αγωνίας για τους τραγουδιστές μας
Απίστευτη γκάφα παίκτη στον Τροχό της Τύχης: Είπε την λέξη, αλλά δεν το έλυσε ο παίκτης, θα το έλυναν 9 στους 10