Γαστρονομία και μουσική συναντιούνται σήμερα στη Βαρβάκειο, η οποία γίνεται ο εναρκτήριος τόπος της εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας που οργανώνει για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα και άλλες πόλεις, η Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο.
Συμμετέχουν σπουδαίοι Γάλλοι και Έλληνες σεφ που μοιράζονται την τεχνογνωσία τους δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να δοκιμάσουν τις δημιουργίες τους.
«Ξεκινάμε μία εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία από Γαλλική Πρεσβεία. Ευχαριστούμε την Γαλλία ευχαριστούμε την πρέσβειρά μας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, που επισκέφτηκε τη Βαρβάκειο Αγορά.
Για δεύτερη χρονιά η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνουν μια εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας από τις 16 έως τις 21 Μαρτίου 2025 με σκοπό να αναδείξουν και να ενισχύσουν τους γαστρονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα.
Σπουδαίοι Γάλλοι σεφ και βραβευμένοι τεχνίτες meilleurs ouvriers de France (MOF) θα προσκληθούν και θα συμμετάσχουν σε μια σειρά εκδηλώσεων, για να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους, να αναδείξουν προϊόντα και να προωθήσουν εστιατόρια με επιρροές από τη γαλλική γαστρονομία, στην Αθήνα και σε ολόκληρη τη χώρα. Θα διοργανωθούν πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις, δράσεις έμπρακτης αλληλεγγύης, καθώς και βραδιές γευσιγνωσίας γύρω από νέα γαλλικά προϊόντα.
Το ēthos επιστρέφει στη Γλυφάδα: Το reopening που αλλάζει τους κανόνες της γαστρονομίας!
Νέα Επίσκεψη της Νέας Ακρόπολης στο Καταφύγιο Σωκράτης: Εθελοντισμός με Συνέπεια και Καρδιά
Μια τσάντα γεμάτη αγάπη: Το Molly.gr στο πλευρό του Κέντρου ΑμεΑ Ευθύμειο στην Κόρινθο
Όλn n Ελλάδα εivαι Σoκαpισμέvn: Aυτό έκαvε η γυvαiκα μόλις «πέταξε» την 4χροvn από το καροτσάκι στο Παλαιό Φάληρο