Η Βάνα Μπάρμπα, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης 22/5, μέσα από την εκπομπή του ΑΝΤ1, Πρωινό, βρέθηκε στο νοσοκομείο μετά από εγκεφαλικό που υπέστη – δείτε εδώ αναλυτικά πώς συνέβησαν όλα. Το αντιλήφθηκε η ίδια και πήγε για να κάνει εξετάσεις ώστε να δει τι συμβαίνει και από τη στιγμή που έγινε η διάγνωση οι γιατροί την κράτησαν εκεί για να της κάνουν παραπάνω εξετάσεις και να της χορηγήσουν την απαραίτητη αγωγή.
Είναι, ωστόσο, πολύ καλύτερα στην υγεία της και παρόλο που αρχικά υπήρχε ένα πρόβλημα στην ομιλία της, μετά από τόσες ώρες έχει βελτιωθεί και αυτό. Μίλησε, μάλιστα, στους δημοσιογράφους της εκπομπής, εξηγώντας πως όλα πήγαν καλά, αποκαλύπτοντας ποιος είναι στο πλευρό της και τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες.
Οι πρώτες δηλώσεις της Βάνας Μπάρμπα μετά το εγκεφαλικό
«Νιώθω ασφαλής, δεν με αφήνουν να βγω, θα μείνω 2-3 μέρες. Ξύπνησα και δεν μπορούσα να μιλήσω. Είναι ένα είδους εγκεφαλικό. Να μην πιεζόμαστε και έχει ο Θεός για όλους. Δεν έχω την άρθρωση και τον λόγο μου. Ανησύχησα και οι γιατροί ανησύχησαν. Το παιδί είναι εδώ, θα έρθει και ο μπαμπάς, οι φίλοι μας και θα πάνε όλα καλά», είπε χαρακτηριστικά και αμέσως μετά ο Γιώργος Λιάγκας σημείωσε: «Κάνω έκκληση στους συναδέλφους… Την μάθατε την είδηση, είναι καλά, αφήστε την να ηρεμήσει».
Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια, πριν από λίγο καιρό είχε μιλήσει και για την ψυχική της υγεία και την κατάθλιψη που πέρασε.
Βάνα Μπάρμπα, συγκεκριμένα, είχε αναφέρει: «Όλα είναι εσωτερικής φύσης, όλα ξεκινάνε από το πως είμαστε εμείς. Η ψυχική μας κατάσταση ορίζει και την υγεία μας ενώ νομίζουμε ότι είναι το αντίθετο, δεν είναι το αντίθετο. Όταν ο άνθρωπος πιέζεται, καταπιέζεται, δεν περνά καλά, δεν ερωτεύεται δεν νιώθει χαρούμενος όλα βγαίνουν και “σκάνε”. Πέρασα και την κατάθλιψη εννοείται.
Φαντάσου έναν άνθρωπο που έχει φτάσει στο peak της ζωής του, γιατί η ολοκλήρωση με την μητρότητα κλπ… βαριέται μετά, δεν έχει τι να κάνει. Τα έχει κάνει όλα. Και εκεί αρχίζει η πτώση. Νιώθεις ότι “ώπα τι κάνω;”. Δεν έχεις όρεξη για τίποτα. Αρχίζει και σε χτυπάει γιατί πρέπει να σου αλλάζει όλο το παιχνίδι, και αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν θα ήμουν άξια να κάνω αυτή την παράσταση, αν δεν είχα νιώσει τον πόνο. Αν δεν είχα βιώσει την απομόνωση.
Θα ήθελα να πω και στα νέα παιδιά να μην φοβούνται τον πόνο, γιατί μας αλλάζει και μας κάνει καλύτερους. Πως θα έβγαινα εγώ τώρα να κάνω μια γυναίκα 67 χρονών; γιατί δεν είμαι σε αυτή την ηλικία. Κι όμως, βγαίνω και λέω μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας; Μπορεί μια γυναίκα στα 65 να ερωτευτεί ξανά; Οι γυναίκες στην Ελλάδα είναι τόσο εγκαταλελειμμένες, ο άντρας έχει μια πιτσιρίκα μικρή και προχωράει, και η γυναίκα είναι με τη φίλη της, ένα ταξίδι, παίρνει του κόσμου τα κιλά, μια απομόνωση, γίνεται αόρατη. Η γυναίκα είναι μόνη της.
Εγκαταλείπουν τον εαυτό τους. Είναι τρομακτική η μοναξιά που βιώνει η γυναίκα από τα 60 και μετά. Δεν τους επιτρέπουν να βρουν έναν μικρότερο άντρα. Είναι εγκαταλελειμμένη, δεν έχει σύντροφο, οι περισσότερες είναι μόνες. Υπάρχει ένας γυναικείες ηλικιακός ρατσισμός και γενικά. Μεταξύ μας όταν τις ακούω και συζητάμε, καμία γυναίκα δεν μιλάει ότι μετά την εμμηνόπαυση έχουμε κατάθλιψη, λένε ότι είμαστε όλες χαρούμενες και όλα καλά. Καμία δεν λέει ότι ο ο σύζυγος έχει και έναν γάμο παράλληλο και πάλι δεν μιλάνε γιατί φοβούνται.
Είμαι 59 χρονών και τα έχω ζήσει, έχω χορτάσει, σιγά σιγά οδεύουμε σε μια ηλικία και το πέρασα, πέρασα τη φάση της προσωπικής απόρριψης, και εγώ φοβόμουν να βγω έξω και να κυνηγήσω, να αρέσω, να με δουν. Σκέψου που το πέρασα εγώ που ήμουν επιθυμητή γυναίκα, πώς το πέρασαν άλλες; Ο συμπρωταγωνιστής μου είναι μια προσωπικότητα του θεάματος. Στο έργο φαίνομαι εγκαταλελειμμένη, όχι έτσι, και του λέω θέλω να βγω έξω, να βρω τον έρωτα, να βγω έξω να έχω παρέες».